top of page

PRODUKTION UDEN SPILD

Synergi giver mere værdi

I samspil med vores uldspinderi kan vi sikre, at restprodukterne i produktionen af lammekød, nemlig uld, får en lang levetid med masser af værdi. To gange årligt, typisk i marts og september, hjælper vi fårene af med deres tunge uld.

Efter klipning håndsorteres ulden, så den uld af højest kvalitet kan blive brugt på vores spinderi til fremstilling af unikke garner til strik, mens uld af lidt ringere kvalitet lever videre i gulvtæpper.

GARN VI ER STOLTE AF

Garn fra egne økologiske får

Vores forfædre har spundet garn siden 1878, men vi er ret stolte over nu at kunne sige, at vi selv har får der leverer økologisk uld til vores eget spinderi, der laver vores eget garn. På spinderiet laver vi mange typer af unikke garner, men det garn, der kommer 100% fra vores sydfynske får, kalder vi græsgarn. I kan købe vores garner på webshoppen www.hjelholtshop.dk og læse mere om garntyper og det gamle uldspinderi her.

Foruden os selv er der heldigvis flere og flere, for hvem bæredygtighed, gennemsigtighed, tradition og dyrevelfærd er essentielt. Eksempelvis har vi gennem flere år leveret garn til Skall Studio, der kun træffer bevidste valg om hele deres værdikæde. Det mener vi, er vejen frem.

bottom of page